WhatsApp?

Sosiaalisen median palveluista WhatsApp on lähiaikoina herättänyt huomionarvioista ”pöhinää”. Palvelun trendikkyyden nimeen vannoo myös suuri osa sosiaalisen median asiantuntijoista Suomessa. Kurion julkaisemaan kyselyyn vastanneet asiantuntijatkin nimesivät WhatsAppin yhdeksi niistä palveluistä, joita juuri nyt kannattaa seurata.

Koska WhatsAppissa ei mainosteta, yritysten someläsnäolo palvelussa ei enää voi perustua bannerimainontaan ja tiedotteiden tuuppaamiseen. Nyt on viimeistään aika hypätä oikeasti sosiaaliseen mediaan, aitoon vuoropuheluun asiakkaiden kanssa. Tämä vaatii tietysti jälleen kerran ajattelutavan kehittämistä. Tässä muutamia ideoita siitä mihin WhatsApp voi taipua.

 

Asiakaspalvelu

Kuka keksii tämän ensin, vai joko näitä on meillä Suomessakin? Odotan päivää, jolloin voin tavoittaa kirkon nuorisotyöntekijän, pizzataksin kuskin, tai lempiravintolani ajanvaraushenkilön WhatsAppista.

Tuotekehitys ja keskustelu”palstat”

Miksi tyytyä kahdenväliseen ”whatsappailuun” kun asiakkaat voivat keskustella palvelussa samalla brändin/yrityksen edustajan kanssa ja keskenään. Myös myyntiä voi harrastaa, esimerkiksi tarjoamalla teatterin asiakkaille WhatsApp -ryhmän, jossa asiakkaat voivat myydä lippuja toisilleen ja teatteri viimehetkellä vapautuneita ”jämälippuja” illan näytökseen alennuksella.

Yhteisöt

Yhteisöjä ja ryhmiä voi perustaa aina tietyn brändin tykkääjistä lähikaupan asiakkaisiin tai vaikkapa koiranulkoiluttaja asiakaskunnalleen. Perheenäidin arjessa Whats App –ryhmä lapsen koulukavereiden äitien kesken olisi myös varsin kätevä ja itse asiassa FB –ryhmää paljon näppärämpi mobiilissa. Erityisen käteviä WhatsApp ryhmät ovat työpaikan välisessä keskustelussa tai työnvälitysvuokrausfirman käytössä tarpeen tullen töihin kutsuttavien työntekijöiden kontaktoinnissa.

Intiassa tarjotaan mahdollisuutta lähettää numero Facebook –sivun kautta tietokantaan, josta pääsee osaksi mielenkiintoisia WhatsApp –ryhmiä, mikäli itsellä ei satu olemaan sopivia kaveripiirejä ”whatsappailuun”.

Mainontakaan ei ole mahdotonta, tai edes vierasta. Absolut Vodka on tätä jo kokeillut erikoisella tyylillä, mutta ilmeisen toimivasti.

Sosiaalinen media mobiilissa

Jos haluat mukaan SoMe Studion WhatsApp –ryhmään, niin laitapa numerosi minulle viestinä yhteystietolomakkeen kautta!

[whohit]Blogi-WhatsApp[/whohit]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *