Lähikuva popcornista punaraidallisessa pahvimukissa.

Viihdytä – 3 sisältöideaa yrityksen someen

1. My Day

My Day eli minun päiväni -sisältö on kuin tehty Instagram-tarinoihin. Lyhyet, rennot ja vuorovaikutukselliset tarinat eli storyt pysyvät näkyvillä 24 tuntia, jonka jälkeen voit tallentaa ne kohokohtiisi myöhempää katselua varten.

Jaa siis työpäivästäsi tunnelmia koko päivän ajan. Mitä rutiineja työhösi kuuluu, mitä on työn alla juuri nyt, ketä tapaat, tapahtuuko jotain yllättävää jne. Muista myös kertoa seuraajillesi jo esimerkiksi edellisenä päivänä, että olet tekemässä My Day -sisältöä. Näin he osaavat tulla mukaan seuraamaan jo aamusta alkaen.

Jos kameralle puhuminen jännittää, voit tehdä My Dayn myös kuvilla. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokeilla myös itsensä videoimista, koska se tuo persoonasi esiin ja sitouttaa paremmin seuraajiasi. Muista myös saavutettavuus, joten tekstitä tarinasi ainakin pääpointtien osalta.

2. Behind the Scenes

Behind the Scenes -sisältö paljastaa jotakin, mitä tapahtuu kulissien takana. Se tuo sinua ja yritystäsi lähemmäs asiakkaitasi luomalla tuttuuden ja samaistuttavuuden tunteita. Kulissien takana -sisältö voi olla jotakin arkista, vähän My Day -tyylistä sisältöä, jossa kerrotaan mitä päivän aikana yrityksessäsi puuhataan. Voit jakaa myös jonkun hetken, kun kaikki ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan.

Behind the Scenes -sisällöt ovat erityisen mielenkiintoisia, jos toimialaasi, palveluihisi tai tuotteittesi valmistukseen liittyy jotakin sellaista, mikä on useimmille seuraajillesi uutta ja ihmeellistä. Voit kertoa vaikkapa tuotteen matkasta raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi tai jakaa videota paikoista tai hetkistä, joihin asiakkaat eivät yleensä pääse.

3. Throwback Thursday

Throwback Thursday oli kovimmassa huudossa noin kymmenisen vuotta sitten, mutta on sisältönä edelleen toimiva. Throwback Thursdayn eli #tbt:n ideana on jakaa torstaisin vanhoja, nostalgisia kuvia. Ei siis kuvia viime viikolta eikä viime kesästäkään, vaan kuvia ajoilta, jolloin olit lapsi tai aivan muussa elämäntilanteessa kuin tällä hetkellä.

Lisää julkaisuusi #tbt ja jaa muistojasi opiskeluajaltasi tai vaikka ajalta, jolloin yritysideasi oli vasta muhimassa orastavana ideana päässäsi. Tarinamuodossa kirjoitettu muistelu on koukuttavaa luettavaa, ja vanhat kuvat hassuine muoteineen saavat seuraajat ihastumaan.