Näkökulman muutos ja uuden kokeilu

Tammikuussa on aika lupailla kaikenlaista laihdutuksesta uusiin aloituksiin.

Aika usein olen aiemmin luvannut olla parempi tai tehokkaampi versio siitä, mitä olen aina ennenkin ollut. Myös sosiaalisen median keskusteluista olen lukenut monia kunnianhimoisia tavoitteita. Vuosittain olen niitä myös itselleni asettanut. Tänä vuonna olen kuitenkin päättänyt toisin. Vuosi 2017 olkoon varattu minun osaltani näkökulman muutokselle. Olen lukenut aika monta silmiä avaavaa artikkelia aiheesta nyt joulun aikaan, kun olen varannut edes joitain päiviä perustylysyydelle. Tiedättekö sen tunteen, joka syntyy lapsilla ja aikuisilla kun tv on kiinni, kännykkä pois päältä ja someen pääsy evätty. Tässä tilassa kerään ideoita, siis tylsyydessä (vaihtoehtoisesti ne ehdottomasti parhaat ideat syntyvät minun tapauksessani spinningtunnilla).

Tänä vuonna olen päättänyt, että toimintaani ei ohjaa pelkästään jatkuva parantaminen ja vauhdin kasvatus. Mieluummin keskityn oivaltavaan ideointiin ja uuden kokeiluun. Teemana ei myöskään tule olemaan välttämättä uuden kokeilu muiden tai trendien perässä, vaan mieluummin yllättävillä tavoilla.

Olen jo aloittanut. Viime viikolla yöaikaan uudistin verkkosivuni päähänpistosta itse (ja ”vähän” viilaamista toki vielä jäikin), kiireestä huolimatta ja siitäkin välittämättä että vuosiin en ole verkkosivustoja varsinaisesti tehnyt, suunnitellut vain muiden tehtäväksi ( ja ehkä joskus jonkun lomakkeen tai koodinpätkän sivustoille lisäten). Halusin nimittäin vähän testailla. Ja päätin, että tänä vuonnahan testaan kaikkea mitä mieleen juolahtaa. Vuoden aluksi olen myös käynyt seinäkiipeilemässä (uskottuani 36 vuotta, että en osaa tai uskalla), alkanut selvittää mieleen juolahtaneen yritysidean mahdollisuuksia ihan huvin vuoksi ja muutenkin puuhannut kaikkea uutta hetken mielijohteesta.

Olen aina ollut kova ideoija. Usein erikoisimmat hommat ovat kuitenkin jääneet ilmaan leijumaan. Tänä vuonna ei käy niin. Olen päättänyt kokeilla erilaista näkökulmaa. Useampi mieleen tuleva idea testataan, erityisesti silloin jos se ei mitenkään varsinaisesti liity mihinkään aiempaan tai kuulosta järkevältä suunnitelmallisuuden näkökulmasta.

Päätöksen tämän vuoden teemalle sinetöi viimeistään kaksi artikkelia, joista toinen kertoo hiukkastutkijan uramuutoksesta ehkäisyapplikaatioyrityksen perustajaksi
ja toinen työelämän tehon vähentymisestä kiireen vuoksi.

Erityisesti minua kiinnostavat alkavana vuonna seuraavat teemat:

1. Kansainvälisyys ja yritysten kansainvälistäminen markkinoinnin avulla. Olen jo muutamia asiakkaita saanut tämän tiimoilta sekä aloittanut hankkeen aiheesta Verkkoteollisuus ry:n toiminnassa.
2. Innovatiivisen yritysidean keksiminen. Tai vaikka kymmenen. Niistä yhdestäkään ei välttämättä tarvitse tulla mitään. Mutta uusien konseptien kehittäminen kiehtoo ihan sinänsä mieltäni tällä hetkellä.
3.Urheilullisissa harrastuksissa uuden kokeilu. Erityisesti käsilläseisonnan oppiminen kiinnostaa, vaikka se ei muuten mihinkään ammatilliseen sinänsä liity. Uskon kuitenkin, että uusi taito luo uuden näkökulman myös työelämään.
4. Hallitustyöskentely mielenkiintoisissa yrityksissä. Ajattelen, että niistä saisi mukavasti perspektiiviä.
5. Uusien ihmisten tapaaminen. Sitä ei ikinä tiedä mitä toisen kanssa voi keksiä, kun hetken juttelee.
6. Kavereiden auttaminen mahdollisuuksien mukaan. Olen itse aina saanut muilta mahdollisuuksia, nyt on aika myös antaa hyvän kiertää.

Mitä sinä suunnitelet askelmerkeiksi vuodelle 2017?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *