Opi tuottamaan merkityksellistä sisältöä LinkedIniin

Vinkkejä LinkedInin käyttöön

Käymme kouluttamassa paljon LinkedIniin liittyvissä asioissa suomalaisia työnhakijoita, yritysjohtajia sekä rekrytoivia yrityksiä. SoMe Studio on saanut viime vuodet kunnian olla esimerkiksi Pirkanmaan ELY-keskuksen ja Hermian järjestämien EGR Spirit –koulutusten Sosiaalisen median koulutuskumppani.

Vuoden vaihteessa pääsimme päivittämään jälleen koulutusmateriaalia myös LinkedInin osalta ja siksipä tarjoilemme lukijoillemmekin valikoidut palat koulutussisällöstämme. Nämä saattavat olla tuttuja sinulle jo aiemmin, mutta olen valikoinut tähän blogiin muutaman tärkeimmän seikan, jotka tulevat useimmille asiakkaillemme yllätyksenä.

LinkedIn –profiili

Profiilin täyttämisessä on tärkeää miettiä, ketä varten haluat profiilisi perustaa ja mikä on motiivisi. Löydettävyys niin LinkedInissä, kuin sen ulkopuolella julkisen profiilisi avulla (esimerkiksi Googlen kautta) perustuu sanoihin, joita profiilissasi käytät. Hakukoneoptimoinnin perusteiden hallinta ei siis mene hukkaan tässäkään asiassa.

Keskity erityisesti profiilisi otsikointiin. Kyse ei ole niinkään nykyisen tittelisi kertomisesta, vaan mahdollisimman löydettävän, houkuttelevan ja totuudenmukaisen ammatillisen otsikon luonnista.

Perustiedoissakin voit muutella esimerkiksi toimialaa, jolla toimit, riippuen siitä minkä toimialan hauissa haluat löytyä.

On tärkeää liittää kuva, koska se antaa ns. ”kasvot nimelle”, jolloin sinut on helpompi jatkossa muistaa, pelkkä nimi unohtuu helposti jos sitä ei yhdistetä kasvoihin. Se, millainen kuvasi pitää olla, riippuu toimialasta jolla työskentelet. Edelleenkin pankkiiri ja lakimiespiireissä on tapana pukeutua hyvin, joten näillä toimialoilla suosittelen myös LinkedIn –kuvassa muodollisempaa pukeutumista, ellet tietoisesti hae erottautumistekijää poikkeuksellisella lähestymistavalla.

Opi tuottamaan merkityksellistä sisältöä LinkedIniin

Julkinen profiili

Tämä on se osuus profiilistasi, joka näkyy julkisessa internetissä, myös hakukoneilla. Voit valita julkisen profiilin hallinnasta, mitä asioita sinusta näkyy internetin hakukoneille. Lisäksi on kannattavaa muokata julkisen profiilisi url paremmin luettavaan muotoon. Jos et ole koskaan muokannut tätä, profiililinkissäsi näkyy seassa numeroita, voit kuitenkin poistaa nämä ja saat näppärästi vaikka sähköpostin allekirjoituksessa hyödynnettävän linkin julkiseen profiiliisi ja voit käyttää tätä ikään kuin sähköisenä käyntikorttinasi).

Haku ja Boolen operaattorit

Usein törmään kysymyksiin LInkedIn –hakujen vaikeudesta. Homma helpottuu, kun oppii käyttämään Boolen operaattoreita. LinkedIn tukee näistä AND, OR ja NOT –operaattoreita, sekä sulkumerkkejä () ja hipsuja ””

Boolen operaattoreiden toimintaan voit tutustua esimerkiksi täältä.

Haut ja löydettävyys ovatkin tärkeimpiä asioita kaikissa sosiaalisen median ja internetin palvelujen hallinnassa. Kun mietit itsellesi kouluttajaa, suosittelen että tutustut henkilön taustaan miettien, tietääkö hän perusasiat internetin rakentumisesta ja siitä, mihin palvelut ja niissä toimiminen perustuvat. Jos kouluttaja osaa kertoa sinulle, millä perustaidoilla pärjäät kaikkien palveluiden kanssa, on koulutus paljon hyödyllisempi kuin toiminnallisuuksien läpikäynti ”ulkoa opeteltuina käyttöohjeina”.

LinkedInin peruskoulutuksemme pääkohtiin voit tutustua SlideSharen materiaalipankissamme.

Kenties tämä kirjoitus auttaa sinua tai yritystäsi päämäärissäsi, tai jos haluat lisää tietoa LinkedInistä, kutsut meidät keskustelemaan kanssasi tai osallistut kevään aikana Tampereella järjestettäviin koulutuksiin. Avoimet koulutukset näet täältä.

Tiesitkö, että LinkedIn itse järjestää ilmaisia webinaareja? Voit tutustua niihin tapahtumasivullamme.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *