Harjoittelijan päiväkirja: Työharjoittelussa opittua

Työharjoitteluni SoMe Studiolla on tulossa päätökseensä ja on sanottava että on ollut mahtava ja monipuolinen kokemus!

Syksyllä ensimmäisen harjoitteluni jälkeen päätin haluavani seuraavan harjoittelupaikan olevan joko editointipuolen harjoittelupaikka, tai sitten toisen mielenkiinnon kohteeni eli sosiaalisen median harjoittelupaikka. SoMe Studon harjoittelupaikan huomattuani olin todella innoissani: tässä olisi juuri sellainen paikka johon haluan ja ohjaaja olisi henkilö joka takulla osaa hommansa. Aloin kirjoittamaan hakemusta kuin tuli hännän alla ja nappasin homman itselleni.

Harjoittelu on ollut mukavan vaihtelevaa ja pääsin vaihtamaan maisemaa Salon ja Helsingin matkoilla. Oli mielenkiintoista nähdä hetken kuinka eri ikäluokkaan ja elämäntilanteisiin kuuluvat ottivat sosiaalista mediaa haltuun. Tällöin myös alkoi ymmärtää tiettyjä kuiluja sukupolvien välillä ja siinä muistiinpanoja tehdessäni ja valokuvatessani aloin miettiä olenko joskus itse tilanteessa jossa en ymmärrä jotain uutta teknologiaa yhtä helposti kuin nykyään ymmärrän. Varmaankin. Kiehtovaa ajateltavaa, ja olen iloinen että harjoitteluni tarjosi työtehtävien lisäksi myös pohdittavaa.

Sosiaalisten medioiden päivitysten kirjoitus ei ollut työtehtävistä opettavaisin ja oli jo tuttua edellisestä harjoittelupaikastani, mutta se oli yksi mieleisimmistä. Esimerkiksi talvilomatunnelmainen ”sukset suoriksi” päivitys oli kauhean hauskaa ideoitavaa.

Opettavaisimpia asioita harjoittelussa oli minulle tuntemattomiin ohjelmiin tutustuminen. Esitysgrafiikkaohjelma Prezi, Mail Chimp sähköpostimarkkiointiohjelma olivat nimeltä tutuja, mutta en ollut käyttänyt niitä, ja infograafiohjelma oli täysin uusi tuttavuus. Näiden käyttökerrat eivät taulla jää viimeisiksi, sillä vaikka en koskaan tarvitsisi niitä ammatissani, tulen käyttämään niitä harrastuksissani. Harrastan liveroolipelausta eli larppausta, jossa aion käyttää Mail Chimpiä saadakseni sähköposteista tiedon, että ne on luettu ilman että jokaisen pitää kuitata sähköpostiin ja minun kirjata kuittaus ylös. Preziä taas aion kokeilla noin kuukauden päästä luennoidessani populaarikulttuurin tapahtumassa.

Olen kovin kiitollinen tästä reilusta kuukaudesta SoMe Studiolla. Ehkä talvilomallenäemme vielä joskus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *