Kuvituskuva. Naisoletettu istuu sängyllä tai sohvalla ja työskentelee tabletilla. Kuva on otettu henkilön yläpuolelta ja hänestä näkyy vain päälaki ja kädet. Tabletin näyttö näkyy ja siinä on kuvia sekä Canvan logo. Toisessa kädessä henkilöllä on puhelin.

Canva-vinkit aloittelijalle: suunnittelumallin muokkaus

Edellinen blogipostauksemme antoi vinkit siihen, kuinka kirjautumisen jälkeen aloittaa Canvalla työskentely. Suunnittelumallin ja mallipohjan valintaa käsittelevän blogikirjoituksen voit lukea tästä linkistä.

Tämä kirjoitus keskittyy siihen, kuinka muokkaat valitsemaasi suunnittelumallia. Muokkauksella tarkoitetaan muun muassa tekstien, värien ja taustan muokkausta sekä elementtien lisäystä tai poistamista.

Nämä ohjeet soveltuvat Canvan tietokonesovellukseen. Canvasta on olemassa sekä ilmainen että maksullinen versio. Kaikki toiminnot eivät ole saatavilla ilmaisversiossa, mutta sillä pääsee oikein hyvin alkuun ja valikoimaa on siltikin runsaasti. Ilmaisversion käyttäjät tunnistavat maksullisen sisällön pienestä merkistä, jossa on sana pro ja kruunumerkki.

Valmiin mallipohjan elementtien muokkaaminen

Valmiita mallipohjia voi muokata monilla eri tavoin. Kun klikkaat kuvan eri elementtejä (esim. tekstejä, kuvia, taustaa), avautuu yläpalkkiin valintanauha, josta näet mitä eri muokkausvaihtoehtoja kyseiselle elementille on tarjolla.

Kuvakaappaus Canvan tietokonesovelluksesta.

Valmiin mallipohjan muokkausvaihtoehdot Canvan tietokonesovelluksessa.

Tyhjän suunnittelumallin muokkaus

Jos et halua käyttää Canvan valmiita mallipohjia, voit luoda oman mallipohjan alusta alkaen itse. Aloita tällöin esimerkiksi taustan valinnalla. Voit valita lukuisista yksivärisistä tai kuviollisista taustoista.

Taustan päälle voit lisätä kuvia Canvan omasta kuvapankista tai ladata oman kuvan. Kuvia voit muokata esimerkiksi kirkkauden, kontrastin ja sävyn osalta.

Kuvakaappaus Canvan tietokonesovelluksesta.

Taustan ja kuvien valinta suunnittelumalliin.

Jos haluat suunnittelumalliisi tekstiä, klikkaa vasemman laidan valikosta Teksti-kuvaketta. Valitse tämän jälkeen joko otsikko tai leipäteksti, ja muokkaa yläpalkista fonttia, sen kokoa ja väriä.

Kuvakaappaus Canvan tietokonesovelluksesta.

Tekstin lisäys suunnittelumalliin, fontin valinta ja muokkaus.

Elementit-kuvakkeesta aukeaa lukuisia mahdollisuuksia lisätä kuvaan muun muassa erilaisia muotoja, grafiikoita tai vaikkapa kehyksiä.

Kuvakaappaus Canvan tietokonesovelluksesta.

Elementtien lisäys suunnittelumalliin.