Lähikuva sormista, jotka kirjoittavat läppärillä. Sormien päälle on lisätty graafisina elementteinä sydämiä, lukuja ym. sosiaalisesta mediasta tuttuja symboleja.

10 tapaa parantaa some-näkyvyyttä

Some-näkyvyyden parantaminen voi auttaa sinua kasvattamaan brändiäsi, saavuttamaan uusia asiakkaita ja lisäämään seuraajia sosiaalisessa mediassa. Esittelemme nyt 10 tapaa, joita hyödyntämällä voit kasvattaa näkyvyyttäsi, seuraajamäärääsi ja lopulta myös kassavirtaasi.  

1. Tunnista kohdeyleisösi

Ymmärrä kohdeyleisösi mieltymykset ja tarpeet. Tämä auttaa sinua luomaan sisältöä, joka kiinnostaa heitä ja pitää heidät aktiivisina.

2. Valitse oikeat some-kanavat

Jotta tavoitat kohdeyleisösi, valitse kanavat sen mukaan, missä somepalveluissa he viettävät aikaansa. Facebookilla ja Instagramilla on paljon käyttäjiä, joten niillä pystyy tavoittamaan laajasti erilaisia kohderyhmiä. TikTokissa puolestaan tavoittaa nuorempaa yleisöä ja LinkedInissä yrityksiä.

3. Optimoi profiilisi

Käy läpi profiilisi kaikissa käyttämissäsi somepalveluissa. Kaipaisiko profiilikuvasi päivitystä? Ovathan esittelytekstit ajantasaisia? Ei kai profiiliin ole unohtunut jokin menneen kampanjan linkki? Profiilien yhdenmukaisuus ja ajantasaisuus auttaa käyttäjiä tunnistamaan brändisi ja ymmärtämään, mitä tarjoat.

4. Luo laadukasta sisältöä

Luo sisältöä, joka sitouttaa kohdeyleisöäsi ja on heille hyödyllistä. Laadukas sisältö on teksteiltään ja visuaalisuudeltaan viimeisteltyä ja brändisi näköistä.

5. Käytä visuaalisia elementtejä

Käytä visuaalisia elementtejä, kuten kuvia, videoita ja grafiikkaa, jotka ovat houkuttelevia ja kiinnostavia. Pelkät tekstipäivitykset saavat yleensä vähemmän sitoutumisia kuin kuva- tai videopostaukset.

6. Käytä sopivia hashtageja

Hashtageilla voit tavoittaa uusia käyttäjiä, jotka ovat kiinnostuneita samankaltaisesta sisällöstä. Monet somealustat ovat alkaneet suosia hashtageissa laatu ennen määrää -periaatetta. Keskity siis määrän sijaan sisältöön, ja valitse mahdollisimman relevantteja hashtageja postaukseesi.

7. Osallistu keskusteluun

Osallistu keskusteluun kommentoimalla muiden käyttäjien sisältöä. Se auttaa sinua näkymään ja luomaan suhteita muiden käyttäjien kanssa.

8. Jaa muiden käyttäjien sisältöä

Seuraa, mitä muut julkaisevat. Onko heillä sisältöjä, jotka liittyvät brändiisi ja joiden uskot kiinnostavan kohdeyleisöäsi? Jaa näitä sisältöjä eteenpäin!

9. Järjestä arvontoja

Hyvin järjestetyillä arvonnoilla voit kasvattaa seuraajamäärääsi ja tunnettuuttasi. Suunnittele arvonta hyvin ja noudata somealustojen ohjeistuksia arvontakampanjoiden järjestämisestä. Kun arvonta ja palkinto ovat kohderyhmääsi puhuttelevia, saat todennäköisesti kerättyä uusia seuraajia, jotka muuntuvat myös asiakkaiksesi.

10. Seuraa tuloksia ja opi niistä!

Tämä voi auttaa sinua tunnistamaan mikä toimii ja mikä ei. Tulosten perusteella voit tehdä tarvittavia muutoksia. Voit käyttää erilaisia työkaluja, kuten some-analytiikkaohjelmistoja, jotka auttavat sinua seuraamaan sitä, miten seuraajasi vuorovaikuttavat sisältösi kanssa ja miten sitä jaetaan. Tämä tieto auttaa sinua kehittämään strategiaasi ja parantamaan some-näkyvyyttäsi entisestään.